PODZEMNI BEOGRAD

Otkrijte tajne Beograda na savršen načinPodzemni Beograd sadrži na stotine lokaliteta: pećina, laguma, zazidanih reka, tunela, bunkera i drugih građevina koje su uništavali i gradili narodi koji su naseljavali Beograd. Spustite se među starije slojeve Beograda u posebnim lokalitetima.

Tokom ture imaćete priliku da vidite Rimsku dvoranu u kojoj su temelji kule, glavne kapije rimske tvrđave i cevi rimskog vodovoda koji je vodio čak od Malog mokrog luga. U bunkeru građenom u prvoj polovini 20. veka na Beogradskoj tvrđavi, upoznaćete se sa nekim špijunskim tajnama Jugoslavije i Titovom političkom igrom između velikih sila. 

U velikom barutnom magacinu dodirnućete zidove kompleksa koji su kao poslednju odbranu od Turaka sagradili Austrijanci za čuvanje najbitnije robe – baruta u posebno suvim uslovima, a u blizini reke.

Proćićete tunelom koji vodi od Kosančićevog venca do laguma u Karađorđevoj ulici, iz kojeg se može videti još jedan lagum. Na kraju ćete u vinskom lagumu proći kroz vreme, u period oslobođenja Srbije od Turaka i razvoja srpske Sava male, uz obavezno vino. Posetu lokalitetima će oslikati priče o neobičnoj istoriji Beograda, čudnim sudbinama i legendama, kao i odgovori na neke enigme koje vekovima podstiču znatiželju poznavalaca istorije i kulture.

Ture na srpskom jeziku vode pisci knjige Beograd ispod Beograda, profesor Vidoje Golubović i Zoran Nikolić zajedno sa stručnim vodičima.

Agencije:

GO2 Serbia
Strahinjića Bana 36
+381 62 800 15 68
http://go2serbia.net/
office@go2serbia.net

Belgrade Walking Tours
Gospodar Jevremova 49
+381 66 509 17 93
belgradewalkingtours@yahoo.com
http://www.belgradewalkingtours.com/