BEOGRAD NA MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA ITB U BERLINU

06. 03. 2023.

Od 7. do 9. marta, Turistička organizacija Beograda učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma ITB u Berlinu, jednom od najznačajnijih poslovnih sajmova ove vrste na svetu, na kom će pod okriljem Nacionalne turističke organizacije Srbije, predstaviti ukupnu turističku ponudu naše prestonice.

Sajam ITB predstavlja najnovije i buduće trendove u oblasti turizma, mesto je susreta najvažnijih međunarodnih organizacija, institucija i predstavnika turističke industrije iz celog sveta, i platforma je za umrežavanje na globalnom planu.

Tokom tri dana sajma, TOB će predstaviti turizam Beograda i mogućnosti za putovanja i poslovni turizam, kao i kulturnu i istorijsku raznolikost, bogatu gastronomsku ponudu, turističke programe i ponudu za aktivni odmor.

Na unapred zakazanim sastancima sa predstavnicima turističkih organizacija iz regiona biće reči o objedinjavanju turističke ponude prema trećim tržištima, a planiran je i veliki broj susreta sa inostranim turističkim novinarima i turoperatorima.

Sa ukupno 58.654 turista u 2022. godini, gosti iz Nemačke su na četvrtom mestu najbrojnijih gostiju u Beogradu u prošloj godini, odnosno na trećem po broju ostvarenih noćenja, 124.773, sa velikom tendencijom rasta.