Uspešna promocija Beograda u LJubljani "Belgrade Winter Highlights 2023/2024"

29. 11. 2023.

Turistička organizacija Beograda uz podršku  Ambasade Republike Srbije u Sloveniji predstavila je turističke potencijale grada Beograda sa fokusom na nastupajuće zimske praznike.

Prisutnima su se obratili : otpravnik poslova ambasade Republike Srbije u Sloveniji, g.din Goran Marković, čuveni pesnik i muzičar g.din Lado Leskovar kao i veliki poeta,frontment grupe "Riblja Čorba" g.din Borisav Đorđević. Prezentaciju je priredila i realizovala LJiljana Alajbegović zajedno sa koleginicom Sanjom Stefanović.

U nastavku promotivnih aktivnosti delegacija TOB-a je aktivno učestovala sa svim nosiocima turističke privrede Slovenije kao i medijima na face2face sastancima u cilju promocije Beograda kao atraktivne turističke destinacije.

Mediji, predstavnici turističke industrije i diplomatskog kora su pokazali veliko interesovanje za predstojeće zimske praznike kao i za vikend programe. Slovenci su pokazali oduševljenje naročito programima vezanim za porodicu , prezentovanom "Zimskom bajkom" koja se održava od 8.decembra do 8.januara u Savskom parku Beograda na vodi , najavom tradicionalnog dočeka Nove Godine na Beogradskim trgovima , humanitarnom manifestacijom "Ulica otvorenog srca" kao i tradicionalno boemskom Skadarlijom.

Predstavljene su  nove ambijentalne celine, novi smeštajni kapaciteti (lanac St.Regis) , ponovno otvaranje Sava centra kao najsavremenijeg kongresnog centra u ovom delu Evrope. 

Predstavnici Turističke organizacije Beograda su takođe aktivno učestovali u izjavama,intervjuima renomiranim slovenačkim medijima.