Turistička organizacija Beograda na sajmu turizma u Pekingu

15. 11. 2023.

Turistička organizacija Beograda nastupa na  Međunarodnom sajmu turizma u Pekingu COTTM 2023 koji je počeo danas i održava se do 17. novembra 2023. godine, a delegaciju predvodi Slobodan Unković, pomoćnik direktora.

Nastup na najvećem kineskom sajmu turizma je nastavak saradnje između naše dve zemlje, a uzajamno partnerstvo, podršku i prijateljstvu nedavno su potvrdili i premijeri i predsednici Kine i Srbije.

  • Verujem da ćemo uskoro vratiti broj turista iz Kine na nivo pre pandemije, a tome će doprineti i direktni letovi između naše dve zemlje – rekao je Slobodan Unković, pomoćnik direktora Turističke organizacije Beograda.

Beograd neprestano beleži porast dolazaka kineskih turista. U prvih devet meseci ove godine Beograd je posetilo 39.000 gostiju iz Kine, što je povećanje od 180% u odnosu na prethodnu godinu. Oni su ostvarili 93.240 noćenja.

Grad Beograd se odlikuje izuzetno bogatom ugostiteljskom i kulturnom ponudom kao i velikim brojem manifestacija koje su glavni razlog-motiv dolaska turista širom sveta. S obzirom da procenat kineskih turista tokom prethodnih godina beleži značajan porast, Turistička organizacija Beograda planira da i tokom narednih godina bude izuzetno aktivna na kineskom turističkom tržištu i okrenuta ka privlačenju turista iz NR Kine.

Cilj nastupa Turističke organizacije Beograda na ovogodišnjem Sajmu turizma COTTM 2023 je uspostavljanje i razvijanje saradnje sa predstavnicima turističkih organizacija, turoperatora i agencija iz NR Kine. Napominjemo da bliski odnosi Republike Srbije i NR Kine predstavljaju dobru osnovu za stvaranje intezivnih veza između turističkih privreda ovih dveju zemalja.