„Srebrna zvezda” za promotivni film TOB na festivalu u Berlinu

23. 03. 2021.

Promotivni film Turističke organizacije Beograda „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda” osvojio je drugo mesto i nagradu „Srebrna zvezda” na međunarodnom festivalu turističkih filmova u Berlinu „The Golden City Gate” u kategoriji gradova.

Ovaj 21. međunarodni festival turističkih filmova „The Golden City Gate” održan je u okviru upravo završenog Sajma turizma u Berlinu ITB NOW. U toku je glasanje za dijamantsku nagradu na ovom festivalu za koju je film o Beogradu takođe u igri.

Autor filma „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda” je Dušan Stojančević, poznati autor brojnih turističkih, promotivnih filmova, reklama i video-materijala. Takođe, on je potpisnik filma „Beogradska ljubavna priča”, koji je predstavljao Beograd u zemlji i svetu 2019. godine, ali i prepoznatljivog kratkog filma „A Day in Belgrade”, koji je objavila i Nacionalna geografija.

– Učešće Turističke organizacije Beograda na festivalima turističkih filmova je deo kampanje za promociju Beograda kao turističke destinacije. Unapred se radujemo i preostalim takmičenjima u ovoj festivalskoj godini i očekujemo dobar plasman – istakao je direktor TOB-a Miodrag Popović.  

Festival u Berlinu deo je renomiranog godišnjeg Gran-pri takmičenja koje se održava u brojnim gradovima sveta pod okriljem CIFFT-a (Internacionalna komisija za festivale turističkih filmova), u partnerstvu sa Svetskom turističkom organizacijom UNWTO i Evropskom komisijom ETC. Ove godine Gran-pri obuhvata 14 festivala među kojima su i takmičenja u Kanu, Rigi, Varšavi, Los Anđelesu, Kapadokiji, NJujorku, Zagrebu, Kejptaunu, kao i Velikom Gradištu u Srbiji.

Promotivni film „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda” može se pogledati na zvaničnom Jutjub kanalu TOB-a: https://www.youtube.com/watch?v=pBmg4vk4C8E