Promo film o Beogradu nagrađen na SILAFEST-u

06. 09. 2021.

Promotivni film Turističke organizacije Beograda „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda“ dobitnik je još jedne nagrade na upravo završenom SILAFEST-u, Međunarodnom festivalu turističkih i ekoloških filmova održanom od 29. avgusta do 3. septembra u Velikom Gradištu.

Međunarodni žiri SILAFEST-a je odabrao film „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda“ za nagradu „Srebrni pincum“ u nacionalnoj kategoriji među više od 200 prijavljenih filmova iz celog sveta.

Film „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda“ autora Dušana Stojančevića, dugogodišnjeg saradnika Turističke organizacije Beograda, dobitnik je nekoliko priznanja od kojih je poslednje „Srebrni medved“ na festivalu u Berlinu.

Festival SILAFEST deo je lanca Međunarodonog komiteta festivala turističkih filmova “CIFFT”, koji okuplja eminentne autore iz celog sveta.

Trenutno je u toku izbor za najbolji turistički promo film po odabiru publike „CIFFT People's Choice Award“ u kom učestvuje i film „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda“ a publika će moći da glasa od 1. do 25. oktobra na sledećem linku:

https://www.cifft.com/film/belgrade-walk-through-history-culture/