PROMOCIJA SVETSKOG GASTRONOMSKOG VODIČA „GAULT & MILLAU“ - SRBIJA 2022

01. 06. 2022.

„Gault & Millau” je kompetentan i pouzdan vodič koji svoj uticaj neprekidno proširuje, pa je od 1962. godine kada je nastao u Francuskoj, pa do danas postao nezaobilazan putokaz ka najboljim ukusima u oko 25 zemalja sveta. Od sada i u Srbiji. 

Najbolji, autohtoni ukusi i recepti, specijaliteti koji su na svetskom nivou kvaliteta, od danas se nalaze i u srpskom izdanju ovog vodiča. Objavljivanje Gault & Millau vodiča na srpskom i engleskom jeziku omogućila je Turistička organizacija Srbije, a zajednički cilj je da se u prvi plan istaknu zaposleni u ugostiteljstvu, da se prepozna i nagradi njihov doprinos kvalitetu imenovanjem najboljih u više kategorija, od najboljeg šefa do najboljeg somelijera.   

Svečana promocija „Gault & Millau”  gurmanskog vodiča održana je 31. maja u hotelu CROWNE PLAZA u Beogradu na kojoj su se pored same promocije vodiča, dodelila i ovogodišnjih priznanja za najbolje, a i isprobali odabrani specijaliteti srpske kuhinje i najbolja vina. 

Na jednom od najznačajnijih gastronomskih događaja u zemlji, gostima su se na samom početku svečanosti obratili direktorka „Gault & Millau”  Slovenija i Srbija Mira Šemić, direktorka Turističke organizacije Srbije mr Marija Labović i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić. Tom prilikom predstavili su vrednost i kvalitet vodiča, kao i njegov značaj za turizam i turističke destinacije u Srbiji. 

Sa nosećim sloganom „Luksuz je u kvalitetu, a ne u ceni“ ugostiteljima su dodeljivane „kuvarske kape“ kao ocene kvaliteta usluge i ukusa i prikazane u vodiču, a najboljima su u okviru programa dodeljene nagrade. 

Dobitnici nagrada „Gault & Millau” SRBIJA 2022 su: 

  1. Restoran „SALON 1905“ – Restoran sa najvećom ocenom 
  1. Restoran „LANGOUSTE“ – Restoran sa najvećom ocenom 
  1. Vuk Vuletić – Nagrada za najboljeg somelijea 
  1. Restoran „ĆEVAP KOD DEKIJA“ – Nagrada za najbolji POP 
  1. Krsto Radović – Nagrada za najboljeg poslastičara 
  1. Marko Komadina – Nagrada Mladi šef TALENT 
  1. Marko Brzak – Nagrada Šef tradicije 
  1. David Šimunić – Nagrada Šef budućnosti 
  1. Vanja Puškar – Nagrada Šef godine