POSLOVNI SUSRETI U ANKARI

25. 05. 2022.

U cilju jačanja turističkog tržišta centralne Turske koje je otvoreno pokretanjem direktnih letova između Ankare i Beograda krajem prošle godine, danas su u Ankari održani poslovni susreti turističke privrede regije Anadolija sa našim organizatorima putovanja.

„Sa ponosom i velikim zadovoljstvom predstavljamo turističku ponudu Beograda i Srbije u ovoj sezoni verujući da će turisti iz Anadolije, sa Ankarom u centru, reagovati pozitivno na Beograd kao što su to godinama unazad činili turski gosti iz Istanbula.“, rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Popović je naglasio da smo međusobno dovoljno slični a opet dovoljno različiti što čini da budemo interesantni kao destinacija za goste iz ovog dela Turske, i dodao: „Pripremamo se za period kada će se između Srbije i Turske putovati bez pasoša, odnosno samo uz ličnu kartu, a pokrenuli smo inicijativu za uspostavljanje direktnih letova i iz Izmira.“

Ambasador Republike Srbije u Ankari, Zoran Marković je pozdravio goste i istakao značaj leta koji postoji između Ankare i Beograda i posebno se zahvalio turskoj strani na pomoći i saradnji u njegovom uspostavljanju zbog činjenice da je to bio uspešan potez ne samo za jačanje turističkih veza već i političkih i ekonomskih.

Direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, predstavila je ponudu čitave Srbije sa posebnim akcentom na kratke gradske odmore u Beogradu i Novom sadu, i istakla udeo turskih gostiju u ukupnom turističkom prometu u Srbiji gde tursko tržište zauzima drugo mesto.

Nakon predstavljanja mogućnosti za dolazak i boravak turskih turista u našoj zemlji mnogobrojnim agencijama iz Turske, usledili su poslovni sastanci turskih i srpskih privrednika, a zatim i proglašenje zvaničnog promotera Beograda u Turskoj.

Jedno od najpoznatijih TV lica u Turskoj i šire, čuvena voditeljka, modna dizajnerka i preduzetnica srpskog porekla, Ivana Sert ovom prilikom je proglašena zvaničnom promoterkom Beograda u Turskoj. Priznanje je uručio Miodrag Popović, direktor TOB.

„Imam veliku sreću da živim između dve zemlje. Iako mi je Turska dom, Srbija mi je u srcu!“, izjavila je Ivana Sert i pozvala sve građane Turske da što pre posete našu zemlju. „Kada jednom vidite i osetite Beograd, sigurno ćete ga i zavoleti. Beograd je predivan grad koji pruža brojne kulturne sadržaje, zabavu, i postaće glavna destinacija na vašim listama.“, dodala je Ivana Sert, zahvalivši na priznanju.

Događaj koji je privukao veliku pažnju medija i turističkih poslenika dve zemlje su organizovale Turističke organizacije Beograda i Srbije uz podršku Ambasade Republike Srbije u Ankari i Privredne komore Srbije.