„Oko sveta sa Vladislavom Jaziri“ u Srbiji: “U BEOGRADU SE OSEĆATE KAO KOD KUĆE!”

25. 05. 2021.

Na četiri TV kanala u Rusiji, Belorusiji i Kazahstanu, 18 miliona gledalaca uživa u pričama sa različitih destinacija emisije „Oko sveta“ na koje ih već četiri godine vodi poznata voditeljka Vladislava Jaziri. Ta ista publika će u julu mesecu uživati u reportažama o Beogradu, koji je, kako kaže, oduševio!

Tokom uzbudljivog putovanja kroz Beograd, Vladislava će gledaocima predstaviti duh i atmosferu naše prestonice, poznate turističke atrakcije koji bi svaki ruski turista u Beogradu morao da poseti. Gledaoci će zajedno sa njom prošetati kroz prolaze Beogradske tvrđave, kaldrmom boemske Skadarlije i romantičnog Zemuna, proviriće u beogradske muzeje, kripte Hrama Svetog Save, a uživaće i u gradskoj oazi beogradskog mora Ade Ciganlije i lepotama Avale.

Prema njenim rečima, teško je izdvojiti mesto koje je ostavilo najsnažniji utisak. „Beograd je veoma lep grad, sa dubokom istorijom, prijateljskom atmosferom i ljudima koji gaje veliku ljubav ka Rusima. Verujem da će ruski turisti privučeni sličnim jezikom, zajedničkom verom i istorijom, ali i izvanrednom kuhinjom, u velikom broju posetiti Beograd. Ovde se osećate kao kod kuće, i ja već sada želim da se ponovo vratim.“, rekla je Vladislava Jaziri.  

Ekipa je tokom snimanja imala prilike da poseti Rusku crkvu u Tašmajdanskom parku, a iznenadila ih je plovidba ruskim viteškim brodom Slavjana, kao i let helikopterom iznad Beograda.

Posle Beograda, ekipa odlazi u Novi Sad i Sremske Karlovce, gde će uz potpuno novi ambijent, kulturu i podneblje vojvođanskih gradova, uživati i u degustaciji vina, obilascima fruškogorskih manastira i jedinstvene gastronomije.

Domaćin tv ekipe „Oko sveta sa Vladislavom Jaziri“ je Turistička organizacija Beograda, a studijsko putovanje je organizovano u saradnji sa TO Novi Sad, TO Sremski Karlovci i hotelom Falkenštajner.

Vladislava Jaziri je novinar, reditelj, član Udruženja novinara Rusije, i profesor na fakultetu za televizijsko novinarstvo. Radila je na različitim kanalima među kojima su „NTV“, „Channel One“, „Russia“, a emisije serijala „Oko sveta sa Vladislavom Jaziri se mogu videti na jutjub kanalu:  

https://www.youtube.com/channel/UCmzQJn9R3ZOyb-HpJYSB5aA/about