ODRŽAN BEOGRADSKI TURISTIČKI FORUM

21. 10. 2022.

 

Juče je u Hali 4 Beogradskog sajma održan Beogradski turistički forum na kom je Turistička organizacija Beograda u saraddnji sa Centrom za razvoj turizma CERTUS okupila najznačajnija imena u oblasti turizma našeg regiona.

Na panelu „Otvoreni Balkan 1 i 2“ koji je vodio Miodrag Popović, direktor TOB, LJupčo Janevski, iz Agencije za promociju i podršku turizma Severne Makedonije, Stjepan Primorac, Turistički klaster Hercegovina iz BiH, Aleksandar Seničić, JUTA, Renata Pindžo, Savet stranih investitora, Sokol Hoha, Skadar travel iz Albanije i Marko Radić, iz Turističke organizacije republike Srpske, podelili su svoja stanovišta na temu pristupa i razumevanja koncepta inicijative otvorenog Balkana prvenstveno kao turističkog proizvoda.

Popodnevni panel bio je posvećen MICE industriji, a dodeljene su i tradicionalne nagrade za novi kvalitet u turizmu. Nagrade u vidu statua svečano su uručene dobitnicima u različitim kategorijama: TO Istočno Sarajevo, BIH, Slovenska Plaža, Budva, Crna Gora u kategoriji Hotelski menadžment, zatim u kategoriji Eko i etno turizam izletište Butić, Biševo, Hrvatska. U kategoriji Restorani nagrađen je Kaval Group, LJubljana, Slovenija, u kategoriji Planinski hoteli Hotel Ramonda, Rtanj. U kategoriji Organizatori putovanja, dodeljene su dve prizme, IN TOURS-u, Tirana, i Trend Travel-u, Herceg Novi. U kategoriji Turističke manifestacije prizmu je dobio LILALO festival, a za prateće delatnosti i usluge u turizmu Šunkarna In gourmmet Kodila, Markiševici, Slovenija.

Organizaciju Beogradskog turističkog foruma 2022 je podržalo Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija Republike Srbije.