Dvorski kompleks ponovo otvoren za turističke obilaske

14. 06. 2022.

Posle dve godine pauze Dvorski kompleks je ponovo otvoren za organizovane turističke posete.

Tokom jedno i po satne šetnje, turisti će ponovo u pratnji licenciranog dvorskog vodiča videti Kraljevski i Beli dvor, Dvorsku kapelu posvećenu svetom Andreju Prvozvanom, videti čuveni crno-beli salon, „sobu šapata“, prvi bioskop na Balkanu, gde se nalazio tajni prolaz između biblioteke i radne sobe  i upoznati se sa istorijom ovih zdanja, kao i umetninama koje se tamo čuvaju.

Predstavnike medija koji su bili na prvom obilasku dočekali su u Kraljevskom Dvoru NJihova Kraljevska Visočanstva i gospodin Miodrag Popović, v.d. direktora Turističke organizacije Beograda.

-Veoma sam srećan što otvaramo još jednu turističku sezonu u Dvorskom kompleksu. Nakon prekida koji je donela pandemija, drago nam je što smo ponovo otvoreni za posetioce – rekao je prestolonaslednik Aleksandar.

Miodrag Popović se zahvalio NJihovim Kraljevskim Visočanstvima na saradnji i još jednom istakao da je Dvorski kompleks jedna od najvećih turističkih atrakcija u Beogradu.

Prestolonaslednik Aleksandar se sa porodicom pre 21. Godinu vratio u Srbiju, a Dvorski kompleks je ubrzo i otvoren za javnost.

Turiste će, kada to bude moguće zbog obaveza, dočekivati i pozdravljati i NJihova Kraljevska Visočanstva.

Turistička organizacija Beograda organizuje posete Dvorskom kompleksu vikendom – svake subote sa početkom u 9:30 (na srpskom) i u 12:30 časova (na engleskom jeziku. Ulaznica kupljena kod Turističke organizacije Beograda uključuje organizovani autobuski prevoz od Trga Nikole Pašića do Dvorskog kompleksa – okupljanje turista za polazak je u 9:30 i u 12:30 časova. Cena ulaznice je 1.000 dinara za odrasle, i 650 dinara za đake, studente i penzionere. Broj ljudi u grupi ograničen je na 30 posetilaca.

Za informacije i rezervacije, turisti mogu da posete Turistički informativni centar u Beogradu, Knez Mihailova 56, tel: 011 26-35-622, i-mejl: bginfo.knezmihailova@tob.rs, vebsajt www.tob.rs