BEOGRADSKO VEČE U ISTANBULU

16. 12. 2019.

Beograd je ove godine imao značajnu ulogu na Uzakrota Travel Summit 2019 konferenciji najznačajnijem turističkom događaju u Turskoj koji je 13. decembra u Hotelu Hilton u Istanbulu okupio 150 renomiranih predavača iz najznačajnijih travel kompanija na svetu, oko 100 izlagača na poslovno sajamskom delu i preko 4.500 međunarodnih posetilaca. 

Konferencija Uzakrota Travel Summit 2019 počela je pozdravnim govorom Ivane Pejović, generalnog konzula Republike Srbije u Istanbulu koja se obratila posle bivšeg ministra turizma Turske, Bulent Akarčali, i sadašnjeg direktora za promocije u turskom Ministarstvu turizma i zdravlja. 

Tokom konferencije, Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda učestvovao je na dva panela: na temu budućih trendova u promociji destinacija zajedno sa direktorima turističkih organizacija Italije, Poljske i Filipina, i na temu uspešnih marketing strategija i novih kanala promocije. Tokom čitavog dana održavali su se i poslovni sastanci u okviru izložbene B2B platforme, na kojoj je Beograd imao svoj štand i brendirani prostor. 

Po završetku konferencije usledila je dodela nagrada najboljima u turizmu na svetskom planu a zatim i "Beogradsko veče" za oko 200 zvanica, predstavnika najznačajnijih kompanija, avio prevoznika, turoperatora, globalnih rezervacionih sistema i vodećih svetskih kompanija koje se bave novim tehnologijama u turizmu. 

Među prisutnima bili su Luis Kabrera, predsednik kompanije Lonely Planet, direktori avio kompanija Turkish Airlines, Emirates, Quatar Airways,CorendonAirlinesGroup,kompanija TAV, Amadeus, Bidroom.com, Tiqets, Alibaba Travel, HotelRunner, Hotelspro, i mnogih drugih. Goste je pozdravio Miodrag Popović, direktor TOB, koji su posle predstavljanja novog promo filma o Beogradu uživali u nastupu našeg saksofoniste  i DJ-a, Aleksandra Šarovića i Denisa Đurkovića. 

Prema poslednjim statističkim podacima, turisti iz Turske su na drugom mestu po broju dolazaka u Beograd, sa tendencijom rasta. U januaru mesecu 2020 biće održan Međunarodni sajam turizma EMITT na kom se Beograd tradicionalno predstavlja već dugi niz godina.