BEOGRAD NA NAJVEĆEM SAJMU ZA ODMOR I PUTOVANJA U AUSTRIJI

15. 03. 2024.

 

Na sajmu turizma Ferien-Messe koji se ood sloganom “U četiri dana oko sveta” održava od 14. od 17. marta u Beču, Turistička organizacija Beograda će predstaviti turističku ponudu naše prestonice na štandu Privredne komore Vojvodine, zajedno sa drugim izlagačima iz naše zemlje.

U fokusu promocije Beograda i na ovom sajmu je predstojeća izložba EHPO 2027, što potvrđuje njen značaj za Beograd, Srbiju i čitav region. Od početka sajma postoji veliko interesovanje za ponudom Beograda i mogućnostima za dolazak i obilazak naše zemlje, pogotovo imajući u vidu blizinu i povezanost destinacije.

Prema podacima za 2023. godinu, broj turista iz Austrije u Beogradu bio je 23.042 što je za 13% više u odnosu na godinu koja je prethodila. Gosti iz Austrije su u prošloj godini ostvarili ukupno 45.917 noćenja.

Učešće na ovom sajmu organizuje Privredna komora Vojvodine u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Turističkom organizacijom Vojvodine, Turističkom organizacijom Srbije, Beograda, Novog Sada, Vršca, Iriga, Sombora, Velikog Gradišta, EHPO 2027, Agencijom za upravljanje lukama, uz učešće Tour de Fruška, Garancijskog  fonda AP Vojvodine, Razvojnog fonda AP Vojvodine, hotela Mövenpick Resort & Spa Fruške terme i Mona Plaza, turističke agencija Kontiki Travel i centra za digitalnu transformaciju Blue Ocean Navigator.