Miodrag Popović: U Beogradu trenutno boravi veliki broj turista iz celog sveta

27. 07. 2022.

„Trenutno u Beogradu boravi veliki broj turista iz celog sveta, a prema podacima u prvih pet meseci ove godine zabeleženo je više od milion noćenja, što je približno broju iz istog perioda 2019. godine, kada je oboren rekord“, rekao je danas direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović u izjavi za TANJJUG.

Za razliku od prethodnih godina, rekao je Popović, najmanje ima Kineza, koji su tokom 2019. godine ostvarili najveći broj noćenja u Beogradu.

"Zbog politike države prema koroni, gostiju iz Kine nema u čitavom svetu, a kod nas ih ima u malom broju. Ako bi se to tržište otvorilo, ovo bi bila najbolja godina u istoriji Beograda", kazao je direktor Turističke organizacije Beograda i dodao da srazmerno svojoj veličini i turističkoj ponudi Beograd je jedan od gradova koji se najbrže oporavlja.

Popović je istakao da se turistička ponuda prestonice stalno unapređuje. „Puno je novih sadržaja na razčičitim mestima u gradu i to su događaji koji pogotovo u toku letnjih meseci ne samo da mogu da upotpune ponudu grada nego i povećaju potražnju i broj turista koji dolaze u Beograd.“, rekao je Popović.

Ceo intervju može se pogledati ovde: http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=744023