Turistička organizacija Beograda na najvećem svetskom sajmu u Berlinu

05. 02. 2024.

 

Od 5. do 7. marta, Turistička organizacija Beograda učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma ITB u Berlinu, jednom od najznačajnijih poslovnih sajmova ove vrste na svetu, na kom će pod okriljem Nacionalne turističke organizacije Srbije, predstaviti ukupnu turističku ponudu naše prestonice.

Tokom tri dana sajma, EHPO BELGRADE 2027. biće u fokusu  predstavnjanja Beograda, kao i efekti koje će ova međunarodna specijalizovana konferencija doneti kroz razvijanje infrastrukture, brze pruge, hotelijerske industrije, stadione i tako dodatno obogatiti i modernizovati turističku ponudu našeg glavnog grada.

TOB će predstaviti turizam Beograda, bogatu kulturnu i gastronomsku ponudu grada Beograda, sve razvijeniji manifestacioni turizam (više od 700 manifestacija na teritoriji  Beograda), uzbudljiv noćni život kao i sve veći broj restorana i kafića koji zadovoljavaju svetske standarde, a neguju pristupačne cene. TOB će istaći i kongresni potencijal grada Beograda, čemu će svakako doprineti otvaranje Sava Centra, najmodernijeg kogresnog centra u regionu, kao i rastući broj hotela  od kojih su većina hoteli sa četiri zvezde i modernim kongresnim salama.

Sajam ITB predstavlja najnovije i buduće trendove u oblasti turizma, mesto je susreta najvažnijih međunarodnih organizacija, institucija i predstavnika turističke industrije iz celog sveta, i platforma je za umrežavanje na globalnom planu.

Na unapred zakazanim sastancima sa predstavnicima turističkih organizacija iz regiona biće reči o objedinjavanju turističke ponude prema trećim tržištima, naročito kineskom, a planiran je i veliki broj susreta sa inostranim turističkim novinarima i turoperatorima.

Sa ukupno 67.841 turista u 2023. godini (što je povećanje od 16%), gosti iz Nemačke su na trećem mestu najbrojnijih gostiju u Beogradu u prošloj godini. Sa 140.591 noćenja nemački gosti imaju velikutendenciju rasta.