Turistička organizacija Beograda na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

22. 03. 2022.

 

Na najznačajnijoj sajamskoj manifestaciji u našem regionu, 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, Turistička organizacija Beograda će predstaviti Beograd kao atraktivnu, urbanu i poželjnu destinaciju za goste iz zemlje i sveta, sa posebnim fokusom na nove sadržaje koji će biti aktuelni u ovoj sezoni.

Posetioci štanda Beograda, u Hali 4 Beogradskog sajma, upoznaće se sa turističkom ponudom svih 17 beogradskih opština, ponudom beogradskih muzeja, bogatim kalendarom događaja u ovoj godini, i imaće priliku da učestvuju u nagradnoj igri „Koliko poznajete Beograd“ i osvoje turističke obilaske. 

U okviru poslovnih aktivnosti, Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Budve će na štandu Beograda potpisati Protokol o saradnji gradova u oblasti turizma, ugostiteljstva, kulture i sporta, radi unapređenja turističke razmene i ukupne turističke ponude gradova potpisnica.

Centralni događaj Turističke organizacije Beograda biće predstavljanje nove promotivne kampanje za 2022. godinu kada će premijerno biti prikazana serija novih turističkih filmova o najznačajnijim turističkim atrakcijama našeg grada, kulturi, istoriji i lokalnom načinu života. Filmovi su urađeni u saradnji sa nagrađivanim autorom Dušanom Stojančevićem, a promociji će prisustvovati i glumci iz filmova.

Tokom trajanja sajma, poseban fokus prezentacije turizma našeg grada biće stavljen na ponudu beogradskih muzeja koji će na štandu Beograda biti predstavljeni različitim interaktivnim sadržajima. Muzej grada Beograda će predstaviti VR izložbu Ivo Andrić, posvećenu našem nobelovcu, Narodni muzej će predstaviti programe u Muzeju Vuka i Dositeja. Posetoci će imati priliku da se upoznaju sa postavkom Istorijskog muzeja Srbije, programima Doma Jevrema Grujića, ali i da se zabave „Mozgalicama“ Muzeja iluzija, i probaju rakiju „Bojkovčanka“ koju predstavlja Muzej rakije. 

U saradnji sa Sekretarijatom za privredu Grada Beograda, biće predstavljene nove publikacije Gradska zdanja, istorijske kuće i legati, kao i ponuda istorijske baštine i kulture naše prestonice.

Naši poznati paraolimpijci, reprezentativci u paraplivanju i paraatletici, Petar Milenković i Saška Sokolov će zajedno za članom UO Paraolimpijskog komiteta Srbije i selektorom paraplivačke reprezentacije Srbije Boris Malešević, promovisati paraolimpijske sportove. Da je Beograd grad sporta, potvrdiće i promocija Beogradskog maratona.

Jednu od popularnih beorgadskih manifestacija Beogradski noćni market predstaviće JKP Gradske pijace.

Kao poseban kuriozitet na štandu Beograda, naši poznati glumci Stevan Pijale i Tašana Đorđević će izvesti deo nove kamerne predstave Vodič kroz srpski mentalitet, urađenoj po čuvenoj knjizi Mome Kapora i tekstu koji je priredila Vjera Mujović. Takođe, deo ansambla Umetničkog centra Talija će izvesti „Građanske igre“.