TOB u okviru projekta ,,Čisto i sigurno“

29. 04. 2021.

Projekat donacije Evropske unije „Čisto i sigurno“ (Clean&Safe), u okviru podrške turističkom sektoru u Srbiji, pokrenut je u cilju primene neophodnih zdravstveno-bezbednosnih mera radi sprečavanja širenja virusa COVID-19. Cilj je da se turističkim radnicima širom zemlje omogući da svoj posao obavljaju u skladu sa propisanim merama, kako bi svojim gostima priuštili bezbedan boravak.  

Projekat je finansiran je od strane Evropske unije i Vlade Savezne Republike Nemačke, a sprovodi se od strane Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju - GIZ.

Dezinfekcioni materijal u okviru ovog projekta doniran je Turističkoj organizaciji Beograda kao bespovratna sredstva sa ciljem inicijative za turistička preduzeća da primene čitav niz mera kojima garantuju potpunu bezbednost gostima.

TOB je danas počela deljenje doniranog dezinfekcionog materijala i opreme namenjene smeštajnim kapacitetima u Beogradu, ustanovama koje turisti i građani posećuju i/ili priređuju programe za turiste i građane, kao i javnim površinama koje turisti i građani koriste.

Sredstva su danas podeljena sledećim ustanovama: hosteli - RJ Aleksa Dejović, RJ Petar Drapšin, RJ Zmaj, RJ Karađorđe, RJ Stevan Čolović, Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle-Beograd; registrovani kampovi u Beogradu - West Camp BG, kamp Dunav, Camping Belgrade Avala, Zornića kuća; JP ,,Beogradska tvrđava“, JKP ,,Gradske pijace“, JP ,,Ada Ciganlija“, JP Emisiona tehnika i veze – Avala;  Beo Zoo vrt; Institut za botaniku i botanička bašta ,,Jevremovac“, Šumska uprava Avala, SC ,,Šumice“, Turistička organizacija gradske opštine Surčin, Centar za kulturu Grocka.

U  narednom periodu, TOB će podeliti ostatak dezinfekcionih sredstava i opreme i drugim javnim preduzećima u gradu, nekategorizovanim smeštajnim kapacitetima u Beogradu, kao i ustanovama kulture, otvorenim autobusima namenjenim za turističko razgledanje grada, glavnim turističkim atrakcijama, ali i drugim frekventim lokalitetima u gradu.