TOB NA SAJMU TURIZMA FITUR U MADRIDU

20. 01. 2023.

Turistička organizacija Beograda uz TO Srbije nastupa na  FITUR–u, jednom od najvećih i najznačajnijih međunarodnih sajmova, od 18. do 22. januara.

Jedan od ciljeva TOB–a na pomenutom sajmu je da predstavi bogatu kulturnu i gastronomsku ponudu grada Beograda, sve razvijeniji manifestacioni turizam – prko 700 manifestacija na teritoriji  Beograda, uzbudljiv noćni život kao i sve veći broj restorana i kafića koji zadovoljavaju svetske standarde, a neguju relativno pristupačne cene – jednom rečju , razloge koji Beograd čine centrom regiona kada je turizam u pitanju i grad koji vredi posetiti.

Uvođenje direktnih letova za Madrid i Barselonu uticalo je na to da se u našem glavnom gradu značajno poveća broj turista iz Španije ,kako bi tokom 2022. bio zabeležen porast od čak 170 % u broju poseta i 117 % u broju ostvarenih noćenja iz Španije u odnosu na prethodnu 2021. godinu,  cilj je da se taj trend nastavi i intezivira. Kako bi se to realizovalo TOB planira da na brojnim sastancima na FITUR- u izdvoji najpopularnije predstavnike turističkih novinara i blogera sa kojima će dogovoriti njihov dolazak u vidu studijskog putovanja u naš grad, gde će iz prve ruke imati prilike da se uvere u kvalitet turističke ponude grada Beograda.

Nastojaćemo da istaknemo i kongresni potencijal grada Beograda, porast broja hotela, kao i stalnu tendenciju otvaranja novih – sada ih imamo 128, od kojih su većina hoteli sa četiri zvezde i modernim kongresnim salama.