Potpisan Protokol o saradnji Beograda i Budve

25. 03. 2022.

Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Budve potpisale su Protokol o saradnji gradova u oblasti turizma kojim je ozvaničena dugogodišnja prijateljska i profesionalna saradnja dve najznačajnije turističke organizacije u svojim zemljama.

Na osnovu potpisanog Protokola, turističke organizacije će intenzivirati saradnju u oblasti turizma, ugostiteljstva, kulture i sporta, raditi na unapređenju turističke razmene i razvoju ukupne turističke ponude gradova potpisnica.

“Beograd i Budva pojedinačno, brojem gostiju i promotivnom značaju, svakako predstavljaju najvažnije destinacije u Srbiji i Crnoj Gori. Još važnija je činjenica da se Beograđani i Budvani često i rado posećuju kao i da su duboko vezani na mnogo načina. Sporazum koji smo potpisali između naše dve turističke organizacije nije samo potvrda ovih činjenica već i putokaz za dalju saradnju i međusobnu promociju kao i za mogućnost zajedničkog nastupa na trećim tržištima.“, izjavio je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

"Nakon dugogodišnje uspešne saradnje turističkih organizacija Budve i Beograda, raduje nas činjenica da je danas ta saradnja i ozvaničena potpisivanjem Protokola koji će nam, između ostalog, dati dalje smernice u sprovođenju aktivnisti u oba grada, kao i u zajedničkim aktivnostima na drugim tržištima. Beograd je oduvek bio naš prijateljski grad u kojem se dobro osećamo, a Beograđani naši dragi gosti koji su uvek dobro došli u Budvu." istakao je Nemanja Kuljača, direktor Turističke organizacije opštine Budva. 

Događaju je prisustvovala i otpravnica poslova u Ambasadi Crne Gore u Republici Srbiji, Ana Ražnatović, sa saradnicima.

Pre potpisivanja Protokola o saradnji na štandu Beograda, naši poznati glumci Stevan Piale i Tašana Đorđević izveli su deo nove kamerne kabaretske predstave Vodič kroz srpski mentalitet, koja je urađena po knjizi Mome Kapora i tekstu koji je priredila Vjera Mujović.