PONUDA VISOKE KATEGORIJE NA SAJMU U ISTANBULU

06. 02. 2024.

Ponuda Beograda koja pripada segmentu visoke kategorije naći će se na predstojećem sajmu turizma EMITT u Istanbulu gde će se pod okriljem Turističke organizacije Beograda od 6. do 9. februara predstaviti poslovnoj javnosti i predstavnicima turističke privrede iz celog sveta.

Uz mogućnosti putovanja u našu zemlju koje će predstaviti nacionalna avio kompanija Er Srbija, u fokusu promocije biće nastupajuća svetska izložba EHPO 2027 u Beogradu, zatim opcije za organizaciju najvećih poslovnih događaja u upravo renoviranom Sava Centru, najvećem poslovnom kompleksu u regionu.

Privredna komora Srbije i Privredna komora Vojvodine partneri su Turističkoj organizaciji Beograda i ove godine u nastupu prema tržištu Turske koje se smatra izuzetno značajnim za turistički, ekonomski i privredni promet naših zemalja. I ove godine, komore će predstaviti svoje poslovanje na zajedničkom štandu, zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije, Er Srbijom, i lokalnim turističkim organizacijama Niš, Kraljevo i Novi Pazar.

U nameri afirmisanja prema visoko platežnoj stukturi turista, na EMITT-u će se predstaviti elitni beogradski hoteli St. Regis i Hilton, zatim Viceroy Kopaonik, Movenpick Resort & Spa Fruške terme, novosadski Hotel Pupin.

„Beograd se poslednjih godina profiliše kao destinacija sa ponudom za visoko platežne goste. Hoteli visoke kategorije, restorani sa preporukama renomiranog Michelin vodiča, usluga koja se kreira za individualnog gosta, elementi su takozvanog „luks“ segmenta koji je izuzetno važan za svaku destinaciju.“, rekao je Miodrag Popović, direktor TOB.

Među učesnicima su i hoteli Mama Shelter Belgrade, Falkensteiner, Hotel Moxy, Nobel Palace, Putnik Inn Belgrade, Belgrade City Hotel, hoteli Fontana Vrnjačka banja i Vrbak Novi Pazar, kao i naše receptivne turističke agencije Balkan Holidays, Glob Metropoliten Tours, Omniturs.

Turistička organizacija Beograda preko deset godina nastupa na sajmu EMITT koji važi za jedan od najvažnijih sajmova turizma u svetu, i dobitnik je brojnih nagrada za najprofesionalniji štand, najbolju prezentaciju, prošle godine i za deceniju partnerstva, a najava ovogodišnjeg učešća Beograda objavljena je na prvoj strani oficijalnog sajta sajma.

Za TOB EMITT će ove godine biti prilika za uspostavljanje direktne saradnje sa najvažnijim turskim influenserima u ovoj godini koji imaju otvoren poziv da budu deo velike ovogodišnje onlajn kampanje za promociju luksuznog segmenta turističke ponude Beograda.

U redovnom saobraćaju, Er Srbija leti do tri grada u Turskoj, iz Beograda do Ankare, Istanbula i Izmira, kao i iz Niša i Kraljeva do Istanbula. Letovi Er Srbije između Beograda i Istanbula obavljaju se do 16 puta nedeljno, dok se iz Niša i Kraljeva realizuju po dva leta nedeljno. Tokom letnjih meseci, Er Srbija će u čarter saobraćaju leteti iz Beograda do Antalije, Bodruma i Dalamana, kao i iz Niša do Antalije.

Sa 145.159 dolazaka turski turisti su na ubedljivom prvom mestu u Beogradu u 2023. godini i rastom od 89%, i na drugom kada su u pitanju ostvarena noćenja, ukupno 335.502 (+32%), što iznova potvrđuje značaj turističkog tržišta Turske za Beograd i Srbiju.