Nastavljena saradnja dve najznačajnije lokalne turističke organizacije u regionu

10. 10. 2024.

Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda i Nikola Kralj, pomoćnik direktora Turističke organizacije opštine Budva održali su sastanak u cilju razmene utisaka o letnjoj turističkoj sezoni u ova dva grada i razgovora na temu zajedničke promocije destinacija na trećim tržištima.

„Uvek je zadovoljstvo razgovarati sa našim dugogodišnjim partnerima i prijateljima iz Beograda, razmeniti mišljenja i iskustva i diskutovati o novim trendovima u turizmu. Ovoga puta, posebnu pažnju smo posvetili planovima zajedničke promocije na trećim tržištima, a razgovarali smo i o zimskoj turističkoj ponudi i dočeku Nove godine u Budvi i Beogradu“ kazao je Nikola Kralj.

U više navrata gospodin Popović je govorio o značaju regionalne saradnje i zajedničkog nastupa na trećim tržištima ističući važnost objedinjavanja turističke ponude Srbije i Crne Gore kako bi se kao takva prezentovala na dalekim tržištima.

Protokolom o saradnji između dve najznačajnije lokalne turističke organizacije u regionu, koji je potpisan 2022. godine, ozvaničena je dugogodišnja prijateljska i profesionalna saradnja. Na osnovu potpisanog Protokola, turističke organizacije su tada izrazile saglasnost da će intenzivirati saradnju u oblasti turizma, ugostiteljstva, kulture i sporta, raditi na unapređenju turističke razmene i razvoju ukupne turističke ponude gradova potpisnica. Uspešna saradnja nastavila se u godinama koje su usledile.