Evropske kompanijske sportske igre na Jahorini

29. 02. 2024.

Srpska federacija kompanijskog sporta u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda nastavlja tradiciju organizovanja zimskih igara i ove godine na Jahorini organizuje 15. Evropske zimske kompanijske sportske igre.

Učešće na Igrama 2024, od 6. do 10. marta, najavilo je više od 120 takmičara iz 15 zemalja, pre svega iz regiona, ali i Francuske, Norveške i Izraela. Prvi čovek Srpske federacije kompanijskog sporta Velizar Đerić istkao je da je ovo velika stvar za Srbiju i Republiku Srpsku.

Čast nam je što su se kompanije odazvale u velikom broju i što će zahvaljujući njima i ove Igre zasigurno uspeti. Lepota je takmičenju i druženju, a upravo to nudi Srpska federacija kompanijskog sporta – rekao je Velizar Đerić, predsednik SFKS i nekadašnji ministar sporta u Vladi Republike SR Jugoslavije.

Bliski partner Srpske federacije kompanijskog sporta je Turistička organizacija Beograda s direktorom Miodragom Popovićem na čelu:

Kompanijski sport je važan segment u društvu i zasigurno će se ovako nešto razvijati i u budućnosti. Ovogodišnje Igre održaće se na 40-godišnjicu Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu - izjavio je Miodrag Popović.

Slobodan Unković, zamenik direktora TOB-a i potpredsednik Srpske federacije kompanijskog sporta, istakao je da je „sve spremno za 15. Evropske zimske kompanijske igre na Jahorini“.

U ovom trenutku rade tri staze i imamo dobre vremenske prognoze da će takmičenje biti održano u lepom ambijentu. Zahvalni smo na podršci Olimpijskog centra Jahorina na čelu sa direktorom Dejanom LJevnaićem, treba istaći i Federaciju kompanijskog sporta Republike Srpske koja je u povoju - Slobodan Unković.

Voditeljka dnevnika na RTS-u Ivona Pantelić godinama unazad je deo Srpske federacije kompanijskog sporta:

Nekada su bile radničke sportske igre, sada su u žiži kompanijske sportske, a Srpska federacija kompanijskog sporta je najzaslužnija što se svage godine održavaju i letnje i zimske Igre - istakla je Ivona Pantelić.

Potpredsednik SFKS Budimir Vučinić tokom karijere učestvovao je u organizaciji brojnih sportskih rekreativnih aktivnosti. Beogradski Sportski centar Tašmajdan imaće i jaku ekipu najavio je direktor Mirko Pavlović.

U susret Igrama na Jahorini, danas u klubu Nostalgija održana je i mala svečanost, pa je tako predsednik SFKS Velizar Đerić uručio plaketu akademiku Hadži Slobodanu Simiću.