BEOGRAD NA SAJMU FITUR U MADRIDU

24. 01. 2024.

Od 24. do 28. januara, Turistička organizacija Beograda učestvuje na jednom od najvećih i najznačajnijih sajmova turizma FITUR u Madridu, na kom će pod okriljem Turističke organizacije Srbije, predstaviti ukupnu turističku ponudu Beograda poslovnim i individualnim posetiocima.

Prvog dana sajma štand Srbije su posetili ministar turizma i omladine, Husein Memić, i otpravnik poslova Republike Srbije u Španiji, Mimica Radojević.

Od uvođenja direktnih letova naše nacionalne avio kompanije Er Srbija za Madrid i Barselonu, u Beogradu je tokom 2022. godine zabeležen porast od čak 170 % u broju poseta i 117 % u broju ostvarenih noćenja turista iz Španije, da bi se sa još tri nove rute iz ove zemlje trend rasta nastavio i u 2023. povećanjem od 30% u broju poseta i ostvarenih noćenja, čineći ovo tržište jedno od značajnijih za Beograd i Srbiju.  

Na objedinjenom štandu, TOB će tokom trajanja FITUR-a, koji se smatra izuzteno važnim mestom susreta turističke privrede iz celog sveta, predstaviti bogatu kulturnu i gastronomsku ponudu Beograda, kalendar događaja, poznate turističke atrakcije, i ostale segmente koji čine Beograd sve popularnijom turističkom destinacijom u Evropi.

U cilju intenziviranja promocije Beograda kao turističke destinacije, na ovom sajmu biće dogovorena i organizacija studijskog putovanja za španske novinare i influensere koje će biti realizovano tokom ove godine.