Plivanje gardista i vojnika za Časni krst - Bogojavljanje

19. jan 2022.

U prisustvu sveštenika Vojske Srbije, gardista i ratnog broda drugog reda rečne flotile, u sredu, 19. januara u 12 časova, na Sava promenadi održaće se tradicionalno plivanje za Časni krst.

Srbija je jedina evropska zemlja u kojoj za Bogojavljanje momci i devojke plivaju za Časni krst. Pored opštinskih, najvažnija gradska manifestacija, koja je ujedno i prvorazredni turistički događaj, po peti, jubilarni put, održaće se na Sava promenadi. U njoj će učestvovati vojnici, gardisti i ostali hrabri momci i devojke koji će se odvažiti da skoče u hladnu Savu.

Najveća atrakcija biće ratni brod koji će sa Ušća doploviti do Sava promenade. Pažnju će podjednako privući i komandanti Vojske Srbije, kao i gardisti koji će učestvovati u manifestaciji. Sveštenik Vojske Srbije osveštaće plivače, ratni brod, pontón i pripadnike rečne flotile.

Plivanje za Časni krst će ujedno biti i pokazna vežba Vojske Srbije.

Turistička organizacija Beograda vas poziva da propratite manifestaciju koja će se održati na Savskoj promenadi, kod restorana "Savanova", u 12 časova. Organizator je Savez pronalazača.