3. Međunarodni festival umetničke igre za decu

11. dec 2021.

Baletski studio Maga Magazinović, uz podršku Gradske opštine Rakovica, organizuje treći put Međunarodni festival umetničke igre za decu.

Festival okuplja baletske studije i škole, kao i sve druge studije i klubove koji se bave umetničkom igrom, pokretom i gimnastikom.

Na ovogodišnjem Festivalu učešće će uzeti 22 studija/škole, iz cele Srbije i preko 400 dece, koji će biti podeljeni u nekoliko koncerata, kako bi ispoštovali sve mere u cilju sprečavanja širenja virusa Covid 19. O značaju festivala govori i podrška mnogobrojnih dugogodišnjih prijatelja Festivala.  

Ova sada već tradicionalna smotra najtalentovanijih igrača među decom i mladima, ima za cilj popularizaciju umetničke igre, prikaz dečijeg stvaralaštva i očuvanje umetnosti i pravih vrednosti.

Studio radi po programu koji je propisalo Ministarstvo prosvete RS, a koji se zasniva na metodu rada čuvene Agripine Vaganove. Svi baletski pedagozi su diplomirani igrači klasičnog baleta, sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom. Kroz studio je od svog osnivanja do danas prošlo je preko 1000 devojčica i dečaka, od kojih je, ne mali broj, danas pronašao svoje mesto u nekim od pozorišnih scena u Beogradu, ali i u svetu.

O posvećenosti celokupnog tima deci, baletu i umetnosti svedoče mnogobrojna domaća i inostrana priznanja i nagrade sa prestižnih međunarodnih takmičenja od kojih treba pomenuti Beč, Prag, Rim, Amsterdam, Rimini, Instanbul, Bijeljina, kao i više od 120 nastupa na različitim TV stanicama, festivalima, svečanim akademijama, humanitarnim događajima.

Baletski studio Maga Magazinović je organizator i Dečijeg baletskog festivala u Užicu, koji se tradicionalno održava na sceni Narodnog pozorišta u Užicu, svakog maja od 2016. godine.