Savamala

Nekadašnja industrijska četvrt – Savamala, postala je popularna zona za ljubitelje urbane kulture. Među starim fasadama sa obeležjima baroka i secesije, uz prostrane ulice nadomak obale Save, danas su smešteni privlačni sadržaji kulture, brojni klubovi, restorani i barovi u kojima se mladi, uz zvuke muzike, zabavljaju do duboko u noć. Jedno od omiljenih mesta kraj reke je Beton hala, u kojoj je smešteno nekoliko restorana i klubova, sa pogledom na ušće Save u Dunav.

Šetajući kejom od Beton hale nastavlja se 1,8km duga Sava Promenada – omiljeno gradsko šetalište koje okuplja sve generacije, a nalazi se u okviru najmodernijeg beogradskog kvarta Belgrade Waterfront-a. Ovde možete istražiti raznovrsnu gastronomsku ponudu popularnih beogradskih restorana, voziti bicikl, ili uživati u čarima reke sa jedne od mnogobrojnih terasa. Ovo šetalište predstavlja i savršenu destinaciju za rekreaciju jer, osim biciklističkih staza, ima teren za odbojku i teretanu na otvorenom. Sava Promenada poznata je po brojnim kulturnim, sportskim i drugim atraktivnim manifestacijama koje se održavaju tokom čitave godine, a posebno vikendom.

Tokom šetnje Savamalom, predlažemo da posetite stalnu postavku u zdanju starobalkanske urbane arhitekture – Manakovu kuću. Na samo nekoliko koraka odatle, u bombondžijskoj radnji Bosiljčić možete kupiti ratluk, bombone različitih ukusa i šećerleme proizvedene po starim recepturama.