VELIKI POTENCIJAL ITALIJANSKOG TRŽIŠTA ZA BEOGRAD

30. 10. 2023.

U cilju uspostavljanja i jačanja mreže kontakata sa turoperaterima iz Italije, Turistička organizacija Beograda je zajedno sa Er Srbijom učestvovala na poslovnom događaju VAW (Venice and Verona Airport Workshop) koji dva puta godišnje organizuje Aerodrom u Veneciji i Veroni.

Događaj u Padovi je okupio brojne avio kompanije, destinacije i turoperatere u cilju maksimizovanja avio prometa iz Italije ka različitim destinacijama. Beograd je predstavljen uz Er Srbiju, budući da je srpski nacionalni avio prevoznik ove godine uspostavio direktne linije iz ukupno devet italijanskih gradova, što je otvorilo iuzetno velike mogućnosti za povećanje turističkog kretanja između Italije i Srbije.

Na sastanacima sa agencijama i turoperaterima većinom iz regije Veneto su prezentovani svi relevantni segmenti ponude za kratki gradski odmor u Beogradu, smeštajni kapaciteti, ponuda kulturnih, zabavnih i turističkih sadržaja, kao i opcije za izlete van Beograda.

Usled zainteresovanosti italijanske turističke privrede, sledeća aktivnost na tržištu Italije će biti organizacija studijskog putovanja za agente kojima će biti predstavljene sve mogućnosti za organizaciju grupnih i individualnih putovanja u našu zemlju.