TOB NA MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U MADRIDU

27. 01. 2020.

Turistička organizacija Beograda je od 22. do 26. januara predstavila turističku ponudu Beograda na  Međunarodnom sajmu turizma FITUR u Madridu.

Štand Beograda i Srbije prvog dana sajma je posetila ambasador Republike Srbije u Madridu g-đa Katarina Lalić-Smajević i prvi savetnik, Šef Konzularnog odeljenja g-din Martin Simović. Pored Turističke organizacije Srbije i Beograda na sajmu se predstavila i nacionalna avio kompanija Air Serbia, zatim President Hotels, Belgrade hotels Group, turističke agencije Glob Metropoliten, Victor Tours i Intertours i kompanija Serbia Tour Operator.

Prva tri dana sajma održan je veliki broj B2B sastanaka sa turističkim agencijama, turoperatorima i medijima. Procenjuje se da je sajam posetilo 142.000 ljudi iz poslovnog sveta i 110.000 građana tokom posednja dva dana kada je sajam otvoren isključivo za građanstvo.

FITUR je jedan od šest najvećih poslovnih sajmova turizma u Evropi sa oko 11.040 izlagača i kompanija iz više od 165 zemalja sveta.

Posetioci su najviše bili zainteresovani za kulturnu i gastronomsku ponudu Beograda, odmor u prirodi i značajne manifestacije koje se održavaju tokom godine u glavnom gradu. Najveću pažnju je privuklo predstavljanje Beograda putem virtuelnih naočara.

Prema poslednjim statističkim podacima broj turista iz Španije se u prvih 11 meseci 2019. godine u Beogradu povećao 12% u dolascima i 5% u ostvarenim noćenjima.