PROMOCIJA TURISTIČKE PONUDE OPŠTINE MLADENOVAC

01. 03. 2021.

Direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović, i predsednik opštine Mladenovac, Vladan Glišić, sastali su se u prostorijama ove opštine kako bi razgovarali o razvojnim projektima u oblasti turizma na teritoriji opštine Mladenovac i mogućnostima saradnje u promociji turističke ponude Mladenovca u narednom periodu.

Sastanku su prisustvovali Zoran Jocić, član graskog veća zadužen za kulturu i turizam u GO Mladenovac, Slobodan Unković, pomoćnik direktora TOB za razvoj turizma i Irena Aleksić, pomoćnik direktora za promociju TOB.

Najvažniji turistički potencijal na prostoru opštine Mladenovac je planina Kosmaj, gde su u planu izgradnja novih pešačkih i biciklističkih staza, zona za avanturstički turizam, kao i etno pijaca za promociju tradicionalnih proizvoda i zanata, istaknuto je na sastanku.

Veliki razvojni potencijal se prepoznaje u verskom turizmu koji bi obuhvatio manastire i crkve na ovoj opštini, sa posebnom pažnjom na manastir Pavlovac, zadužbinu Despota Stefana, u čijoj porti se održava kulturna manifestacija „Dani Despota Stefana“.

Turistička organizacija Beograda će u narednom periodu intenzivnije promovisati ponudu GO Mladenovac i pomoći da bude vidljivija na turističkoj mapi Beograda. Takođe, na sastanku je bilo reči o otvaranju turističkog info centra u Mladenovcu.