PROMOCIJA BEOGRADA U SANKT PETERBURGU

29. 10. 2021.

Najvažnije kulturne, istorijske i turističke znamenitosti Beograda predstavljene su juče na promociji naše zemlje za oko 50 predstavnika turističkih agencija, organizatora putovanja i medija u Sankt Peterburgu, koji se sudeći po reakcijama veoma raduju novoj turističkoj sezoni.  

Predstavnici Aerodroma Pulkovo u Sankt Peterburgu najavili su ovom prilikom nove letove za Beograd u sledećoj godini koji će turistima biti na raspolaganju na linijama aviokompanija Air Serbia, Aeroflot i Nordwind.

Delegacija Turističke organiizacije Beograda i Turističke organizacije Srbije sastala se sa predstavnicima Komiteta za turizam grada Sankt Peterburga, Kongresnog biroa i Turističkog informativnog centra ovog grada.

„Ovo je jedno od najznačajnijih turističkih tržišta za Beograd i Srbiju o čemu svedoče i statistički pokazatelji o velikoj posećenosti ruskih turista tokom ove godine.“, rekao je Slobodan Unković, zamenik direktora TOB i dodao da će novi letovi još više povećati broj turista iz petersburškog regiona.

Promociji u Sankt Peterburgu prethodili su promotivni događaj i sastanci u Moskvi, održani u okviru zajedničkih poslovnih aktivnosti turističkih organizacija Beograda i Srbije.