PREDSTAVNICI KINESKE TURISTIČKE AGENCIJE SAI HUA POSETILI ŠTAND TOB

21. 02. 2020.

Štand TOB su drugog dana sajma posetili predstavnici turističke agencije SAI HUA, prve kineske turističke agencije osnovane u Srbiji. Reč je kako i sami navode o turističkoj platformi specijalno fokusiranoj na Srbiju i Kinu, odnosno organizovanje njihovih putovanja i pružanje kompletne turističke usluge.

Ovom prilikom razgovaralo se o aktuelnoj epidemiji korona virusom, koja je znatno uticala na smanjenje broja kineskih turista ne samo u Beogradu, već i u celom svetu. Kina je uvela ograničenja na putovanja, a vlasti ove zemlje su smanjile broj letova što je rezultiralo i otkazivanjem smeštajnih kapaciteta.

Uprkos tome, Republika Srbija pruža veliku podršku Narodnoj Republici Kini u borbi protiv korona virusa. Srbija i Kina imaju veoma uspešnu saradnju u oblasti turizma. Turistička organizacija Beograda će nastaviti sa svojim promotivnim aktivnostima na Kineskom tržištu i nada se dobrim statističkim podacima na kraju godine kada je u pitanju broj dolazaka i noćenja kineskih turista.

Sastanku su prisustvovali Marija Vuković, viši savetnik, rukovodilac sektora za turizam i ugostiteljstvo u Sekretarijatu za privredu, Slobodan Unković, pomoćnik direktora TOB i Petar Đorđević, predsednik Grupacije za nautičku privredu i turizam.