POSETA LAZAREVCU

12. 06. 2020.

Turistička organizacija Beograda je 10. juna u saradnji sa Turističkom organizacijom GO Lazarevac organizovala posetu za predstavnike medija kako bi se upoznali sa turističkom ponudom na ovoj gradskoj opštini.

Novinari su imali prilike da posete Crkvu sv. velikomučenika Dimitrija sa spomen kosturnicom, izgrađenom u slavu poginulih vojnika srpske i austrougarske vojske u Kolubarskoj bici 1914. godini, najvećoj i najznačajnijoj između srpske i austrougarske vojske u Prvom svetskom ratu.

Posle obilaska Kamengrada, novinari su posetili akva park „Vidik“, kompleks otvorenih i zatvorenih bazena, sa spa centrom i smeštajnim kapacitetima, a zatim i etno selo „Babina reka“ gde su probali specijalitete srpske tradicionalne kuhinje i domaća vina.

***

Lazarevac je sa svojim prostranim šetalištem, parkovima, jezerima, rekama, akva parkom, zatvorenim i otvorenim bazenima, sportskim kompleksima, pešačkim stazama idealan za izletnički, kulturno-istorijski, sportsko-rekreativni i zdravstveni turizam.

U centru Lazarevca posetioci mogu uživati u dugačkom i uređenom granitnom šetalištu sa brojnim kafićima i restoranima. U gradskom jezgru se nalaze i četiri parka što Lazarevac čini lepim, zelenim i mirnim gradom. Za šetnju u prirodi preporučuje se šumska staza kraj etno sela “Babina reka” koje nudi lokalne kulinarske specijalitete.

U blizini se nalazi Spomen kosturnica posvećena slavnoj Kolubarskoj bici, kao i Moderna galerija sa izuzetnim delima iz legata Lepe Perović.

Sportski ribolovci mogu uživati u brojnim jezerima i rekama u okolini Lazarevca. U slivu četiri reke postoji pravi raj za lovce u lovnom području bogatom srnećom i fazanskom divljači.

Sportska infrastruktura je u Lazarevcu razvijena za gotovo sve sportove. Naročito se ističe sportsko-rekreativni centar “Kolubara” sa dva zatvorena i olimpijskim otvorenim bazenom. Sa svojim smeštajnim kapacitetima, akva park “Vidik” nudi prenoćište i dobru zabavu.