PORTUGALSKI MEDIJI U POSETI NAŠOJ ZEMLJI

17. 10. 2023.

Kako bi turistima iz svoje zemlje predstavili mogućnosti za putovanja u Beograd i Srbiju, grupa portugalskih medija od 14. do 17. oktobra boravi u našoj zemlji, na studijskom putovanju u organizaciji turističkih organizacija Beograda i Srbije i naše nacionalne avio komapnije Er Srbija, koja od aprila nudi direktne letove iz Lisabona za Beograd, a počev od 10. novembra i novu direktnu avio liniju iz drugog najvećeg portugalskog grada Porto.

Novinari renomiranoh medija Publico, Lobo do Mar, Presstour, O Tourismo, Viajar Magazine, Volto ao Mundo, T. News i Visao, imali su prilike da se upoznaju sa turističkom ponudom Beograda kao city break destinacije, obiđu neke od najznačajnijih kulturno istorijskih znamenitosti, posete beogradske muzeje, restorane i popularne turističke atrakcije.

„Moj najsnažniji utisak je o istoriji ovog regiona, koja se jasno može videti i osetiti na svakoj lokaciji koju smo posetili. Nisam očekivala da ću naići na zemlju toliko bogatu istorijom.“, rekla je Luiza Gonkalves iz Lobo do Mar.

Turistička organizacija Srbije se postarala da novinari posete i Novi Sad, Sremske Karlovce, manastir Krušedol i Frušku Goru. „Najinteresantnije što sam ovde spoznao su ljudi i istorija podneblja. Ono što može privući veliki broj turista su kulturni sadržaji i noćni život, i mislim da Beograd kao i Novi Sad mogu da budu izuzetno zanimljive destinacije portugalskim gostima.“, rekao je Luis Canto novinar Presstour.

Studijsko putovanje je realizovano u sadarnji sa Hotelom Meriot, i uz podršku Ambasade RS u Lisabonu i Ambasade Portugalije u Beogradu.