Ponuda Beograda na Prvom međunarodnom sajmu turizma u Sarajevu

24. 04. 2024.

Od 25. do 27. aprila Turistička organizacija Beograda predstaviće ponudu naše prestonice na prvom Međunarodnom sajmu turizma u Sarajevu pod nazivom Sarajevo destination festival. Sajam će se održati u SKP centru ,,Skenderija“ i pored promocije turističke ponude učesnika, obuhvatiće i niz poslovnih sastanaka, radionica, konferencija i stručnih predavanja.

Posetioci će na štandu TOB-a imati priliku da se bliže upoznaju sa ponudom za gradski odmor u Beogradu i svim mogućnostima za putovanje koja su na raspolaganju turistima iz BiH, koji se inače već godinama nalaze na listi top 10 kada je u pitanju turistički promet Beograda. Oni prema broju dolazaka u Beograd u prethodnoj godini zauzimaju 4. mesto, dok po broju ostvarenih noćenja zauzimaju 8. mesto.

Kulturna i gastronomska ponuda, ponuda za aktivni odmor, poznate turističke znamenitosti i gradske ambijentalne celine naći će se u fokusu prezentacije TOB-a na ovom sajmu, koji će pored sajamskog dela, obuhvatiti i poslovne sastanke. 

Posebna pažnja biće posvećena letnjoj turističkoj ponudi Beograda, sa naglaskom na letnje gradske manifestacije koje posebno privlače turiste iz regiona.

Na štandu TOB-a za posetioce sajma, biće organizovana i nagradna igra ,,Vikend u Beogradu“ sa kviz pitanjima o našem glavnom gradu.