POLA MILIONA NOĆENJA U BEOGRADU U PRVOJ POLOVINI GODINE

03. 08. 2021.

U prvih šest meseci ove godine, Beograd posetilo oko 200 hiljada domaćih i stranih turista koji su ostvarili više od pola miliona noćenja, 558.437 što je za 12% više u odnosu na isti period prošle godine, prema poslednjim podacima Sekretarijata za upravu / sektor statistike.

Od ukupno 56.142 gostiju koji su u junu mesecu posetili Beograd, 42.927 turista je inostranih, što je za 383% više u odnosu na jun prethodne godine. Strani gosti su u junu ostvarili za 409% više noćenja u beogradskim smeštajnim kapacitetima, ukupno 111.881 noćenja.

Najbrojniji gosti u junu bili su iz BiH, Rusije, Severne Makedonije, Indije, Crne Gore, Nemačke, a od početka godine iz BiH, Rusije, Crne Gore, Severne Makedonije, zatim Nemačke, Hrvatske, Turske, Slovenije, Italije, SAD.

„Porast u broju i noćenjima stranih turista u Beogradu rezultat je strateških aktivnosti naše zemlje prvenstveno u imunizaciji stanovništva koja je učinila da se Srbija nađe na listi tzv bezbednih zemalja za putovanje, ali i intenzivnoj promociji i onlajn kampanjama na kojima radimo.“, rekao je Miodrag Popović direktor Turističke organizacije Beograda. „Očekujemo da podaci koji se odnose na jul mesec pokažu još raznovrsniju strukturu inostranih turista u Beogradu.“, dodao je Popović.