OTVORENO NOVO TURISTIČKO TRŽIŠTE ZA BEOGRAD

23. 12. 2021.

Jutros je na beogradski aerodrom Nikola Tesla sleteo prvi avion kompanije Anadoludžet koja će od sada direktnim letom dva puta nedeljno prevoziti putnike na relaciji Beograd Ankara.

Na događaju organizovanom ovim povodom, vrpcu su presekli član odbora direktora aviokompanije Turkish Airlines, Orhan Birdal, direktor aviokompanije Anadoludžet, Šamil Karakaš i ambasador Turske u Srbiji, Hami Aksoj, izvršni direktor za komercijalne poslove kompanije Beogradski aerodrom, Miodrag Mirković i direktori turističkih organizacija Srbije i Beograda, Marija Labović i Miodrag Popović.

Dogovori za uspostavljanje direktnog leta na relaciji Beograd Ankara započeti su ranije tokom ove godine na inicijativu Ambasade Republike srbije u Ankari u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda koja je prve promotivne aktivnosti na ovom tržištu organizovala 2019. godine.

„Direktan let između Beograda i Ankare je od izuzetnog značaja za turizam Beograda jer predstavlja još jedno turističko tržište od oko 10 miliona potencijalnih turista. Turistička organizacija Beograda je već pokrenula digitalnu promo kampanju koja se obraća upravo ovoj ciljnoj grupi pozivajući ih da posete Beograd već tokom novogodišnjih praznika.“, istakao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.