OTVORENO BURE BEOGRADSKE RAKIJE-Konkurs za dizajn etikete novog suvenira Beograda

01. 06. 2022.

Tri godine nakon odležavanja u Prvoj srpskoj banci rakije u Beogradskoj destileriji, danas je u prisustvu medija i prijatelja otvoreno hrastovo bure Turističke organizacije Beograda sa premium dunjevačom, koja je dobila naziv Beogradska rakija.

„Rakija od dunje nakon odležavanja dobija na kvalitetu, pa samim tim i na vrednosti, čime se ukus rakije menja i dobija kompleksnu, plemenitu notu.“, pojasnio je Branko Nešić, osnivač Beogradske destilerije i Srpske banke rakije u saradnji sa kojom je osmišljena Beogradska rakija. On je podsetio na dugogodišnju saradnju sa Turističkom organizacijom Beograda i čin kada je pre tri godine rakija ostavljena da „odleži“.

„Beogradska rakija će postati zvanični suvenir grada Beograda i moći će da se kupi u Beogradskoj destileriji i na punktovima Turističke organizacije Beograda.“, najavio je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, dodao da treba da promovišemo ono što imamo a drugi nemaju i pozvao umetnike da se prijave na konkurs za dizajn zvanične etikete Beogradske rakije.

Predlozi za etiketu se mogu poslati na mejl adresu pr@belgrade-distillery.com

Beogradska destilerija je jedna od popularnih lokacija u našem gradu, koja se nalazi na adresi Žorža Klemansoa 19, i koja se može posetiti i u okviru turističkih  Rakija tura.