OTVARANJE NOVIH TRŽIŠTA NA SAJMU EMITT U ISTANBULU

11. 04. 2023.

Nakon što je usled zemljotresa koji su pogodili Tursku, jedan od najvećih sajmova turizma u ovom delu sveta odložen, Turistička organizacija Beograda se priprema da pod svojim okriljem ponovo okupi vodeće destinacije i predstavnike turističke privrede Srbije, i od 12. do 15. aprila predstavi ukupnu turističku ponudu naše zemlje na sajmu EMITT u Istanbulu.

„Uz činjenicu da nastupamo na jednom od najznačajnijih turističkih tržišta za našu zemlju, učešće na sajmu u Turskoj je prilika i za osvajanje novih, imajući u vidu da naš nacionalni avio prevoznik uskoro uvodi novu liniju između Izmira i Beograda.“, najavio je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

U nastavku pojačanog avio saobraćaja između Beograda i Istanbula, kao i linija iz Istanbula do Niša i Kraljeva, Er Srbija je uspostavila svoje letove između Beograda i Ankare ranije ovog meseca, a uskoro usled velikog interesovanja uvodi i direktne letove iz Izmira.

„Zahvaljujući povećanom broju letova između Turske i Srbije otvaraju se nove mogućnosti za čitavu Srbiju. Turistička organizacija Beograda će na sajmu etablirati saradnju u oblasti turizma sa predstavnicima grada Izmira i čitave regije u kojoj postoji veliko interesovanje za posetu Beogradu i Srbiji.“, dodao je Popović.

Kao i ranijih godina na štandu Beograda učestvuje veliki broj izlagača iz cele Srbije. Er Srbija, Turističke organizacije Srbije, Niša, Novog Pazara, Vojvodine, Privredna komora Srbije, Privredna komora Vojvodine, agencije Balkan Holidays, PCS Tur, Glob Metropoliten Tours, Partizan Travel, kao i hoteli Viceroy Kopaonik, Gorski Hotel & Spa, Constantine, Vrbak ND, Hotel Borovi, ove godine će predstaviti turističku ponudu naše zemlje.

Da je Beograd jedna od popularnijih destinacija za turiste iz Turske potvrđuje broj od ukupno 70.064 turskih turista u Beogradu u prošloj godini, i 227.289 ostvarenih noćenja u 2022.

„Mi ćemo nastaviti da razvijamo turistički promet Srbije i Turske u novim pravcima, a po svim pokazateljima do sada rekordni broj turskih turista u Beogradu će u ovoj godini biti premašen.“, zaključio je Popović.