ODRŽANA PROMOCIJA BEOGRADA U CENTRU TEMIŠVARA

05. 12. 2019.

Juče je u strogom centru Temišvara Turistička organizacija Beograda u saradnji sa Generalnim konzulatom Republike Srbije u Temišvaru organizovala promociju turističke ponude Beograda za turiste iz Rumunije koji su prema poslednjim statističkim podacima na devetom mestu po broju dolazaka u Beograd.

Na početku programa gostima se obratio Vladan Tadić, generalni konzul RS u Temišvaru, Miodrag Popović, direktor TOB, zatim Dan Diakonu zamenik gradonačelnika Temišvara, Valentin Tudorika, podpredsednik Županijskog saveta Timiš i Ognjan Krstić, predsednik Saveza Srba u Rumuniji.

Oko 100 zvanica, među kojima predstavnici Udruženja turističkih agencija regije Timiš, rumunskih turističkih agencija, avio kompanije Er Srbija u Bukureštu, predstavnika diplomatskog kora u Temišvaru i novinara preko 20 medijskih kuća iz Rumunije uživalo je u bogatom programu u poznatom restoranu Lojd starom 104 godine.

Brojne manifestacije, kulturni događaji, turističke atrakcije i sadržaji, trenutna ponuda beogradskih muzeja, privukli su veliku pažnju gostiju tokom prezentacije, koji su potom uživali u programu koji je na rumunskom jeziku izvela glumica LJiljana Jakšić u ulozi Skadarlijske dame. Rumunski glumac našeg porekla Borko Ilin govorio je “Lament nad Beogradom” Miloša Crnjanskog, a muzičari grupe „Tajna“ su napravili divnu atmosferu repertoarom poznatih izvornih i gradskih pesama, kao i pesmama o Beogradu.  

Tokom celog događaja prisutni su mogli da pogledaju aktuelne promo filmove Turističke organizacije Beograda „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda“ i „Belgrade Love Story”, kao i da probaju srpske specijalitete.