ODRŽAN RADNI SASTANAK TOB I JKP OBRENOVAC

10. 02. 2021.

U prostorijama JKP Obrenovac održan je radni sastanak direktora Turističke organizacije Beograda, Miodraga Popovića, direktora ovog preduzeća, Milana Marošanina, i predsednika opštine ObrenovacMiroslava Čučkovića, na temu razvoja i promocije turizma na prostoru opštine Obrenovac.

"Posetom Obrenovcu TOB nastavlja sa aktivnostima na razvoju i promociji beogradskih opština sa posebnim akcentom sa stvaranje novih i posećenih abijentalnih celina. Renovirana Obrenovačka banja u samom centru grada, bazeni sa toplom lekovitom vodom, ali i izletište „Zabran" samo su neki od elemenata turističkog proizvoda koji ćemo plasirati i pozicionirati na turističkoj mapi Beograda. Posebno mesto zauzima i manastir  Svetog oca Nikolaja nastalog na temenjima hrama koji su podigli srpski kraljevi Milutin i Dragutin." izjavio je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Sastanku su prisustvovali Svetozar Andrić, direktor Javnog preduzeća za zaštitu životne sredine, Ivan Jegorović, direktor Sportsko kulturnog centra, zamenik predsednika opštine i saradnici u GO Obrenovac. Dogovoren je čitav niz aktivnosti koje imaju cilj da u narednom periodu istaknu i promovišu obrenovačke turističke atrakcije, kulturno istorijske objekte i lokacije, i mesta za odmor i rekreaciju, prvenstveno Beograđanima a zatim i domaćim i stranim turistima.

„Pozicija Obrenovca na tri reke, dobra infrastrukturna povezanost izgradnjom autoputa „Miloš Veliki" i blizina aerodroma „Nikola Tesla", čine ovu opštinu posebno zanimljivom za dalji razvoj turizma u Beogradu.dodao je Popović.