OBILAZAK OPŠTINE RAKOVICA

05. 11. 2020.

Kao nastavak aktivnosti na razvoju i promociji turizma našeg grada, direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović, danas se sastao sa predsednikom opštine Rakovica, Milošem Simićem, radi pospešivanja saradnje u turizmu na prostoru ove gradske opštine

Sastanku su prisustvovali član opštinskog veća za turizam, Snežana Predojević, rukovodilac Sektora za turizam u GO Rakovica, Borjanka Milaković, rukovodilac Sektora za turizam u Sekretarihjatu za privredu, Marija Vuković, i načelnik za turizam, Nada Zec.

„Infrastrukturni projekti poput tržnog centra u Rakovici učinili su da ova opština postane značajna u ukupnoj turističkoj ponudi Beograda. Rakovica ima značajno mesto i kada su u pitanju manifestacije, imajući u vidu Rakovički karneval koji ima međunarodni karakter. Najveći potencijal za razvoj turizma ove opštine je u jezeru Resnik za koje se daljim razvijanjem sadržaja očekuje da postane jedno od omiljenih letovališta Beograđana i gostiju.“, izjavio je ovom prilikom direktor TOB, Miodrag Popović.

Nakon sastanka u prostorijama GO Rakovica, usledio je obilazak najznačajnijih turističkih lokacija na prostoru GO Rakovica, Manastira Rakovica, jezera Resnik, Miljakovačke šume i kenotafa – spomenika knezu Mihailu Obrenoviću.