KONGRESNI BIRO BEOGRADA NA SAJMU IMEH 2024 U FRANKFURTU

17. 05. 2024.

Da Beograd zauzima važnu ulogu u organizaciji poslovnih događaja na globalnom planu pokazuje veliko interesovanje i do sada rekordan broj unapred zakazanih sastanaka na jednoj od najvećih poslovnih berzi u Evropi IMEH 2024 koja je od 14. do 16. maja održana u Frankfurtu.

„Veliko interesovanje klijenata i poslovnih posetilaca samo potvrđuje prošlogodišnje najave da se prestonica Srbije pozicinira visoko na tržištu kongresne industrije.“, rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda u okviru koje posluje Kongresni biro Beograda. „Izvesno je da će otvaranje renoviranog Sava Centra, novih hotela i povećanje broja direktnih letova doprineti još boljem pozicioniranju.“, dodao je Popović.

Beograd je u fokus u oblasti poslovnog turizma vratio kongresni centar Sava, sa više od 40 sala za sastanke i „plavom salom“ koja može da ugosti preko 3500 delegata. Pored infrastruktirnih i hotelskih kapaciteta za organizovanje poslovnih događaja u Beogradu, klijentima i poseticoma na poslovnom sajmu IMEH 2024 predstavljene su i mogućnosti za organizaciju ,,incentive" odnosno tzv. podsticajnih putovanja, za koje je Beograd jako privlačna destinacija. Posetiocima su predstavljeni i novi projekti, poput Belgrade Waterfront-a.

Posebno interesovanje je za nastupajuću izložbu EHPO 2027 čiji će domaćin biti Beograd i koja će okupiti izlagače iz preko 100 zemalja sveta i preko 2,5 miliona posetilaca.   

Prema najnovijoj rang listi ICCA Međunarodne kongresne asocijacije čiji je Turistička organizacija Beograda dugogodišnji član, Beograd zauzima 42. mesto u Evropi i 66. mesto u svetu po broju organizovanih poslovnih događaja.

Na štandu Srbije, pored Kongresnih biroa Beograda i Srbije, nastupaju i nacionalna avio kompanija Er Srbija, Sava Centar, receptivne agencije Balkan Holidays, Balkan Adriatic DMC, DMC Vekol, kao i hoteli Crowne Plaza, Hilton, Hyatt, Metropol Palace, The Saint Regis, Mona Plaza, Movenpick Resort and SPA Fruške terme, Radisson Collection, Saint Ten i Nobel Hotel Group.