DOGOVORI ZA AKTIVNOSTI NA KINESKOM TRŽIŠTU

07. 03. 2024.

Prvog dana jednog od najvećih sajmova turizma  ITB 2024 u Berlinu, Turistička organizacija Beograda se sastala sa predstavnicima WTCF (World Tourism Cities Federation), organizacije koja okuplja gradove u turizmu na globalnom planu i čiji je TOB dugogodišnji član.

Pomoćnik direktora TOB, Irena Aleksić i šef Kongresnog biroa Beograda, Aleksandar Mitrović razgovarali su sa visokim menadžerom u WTCF, Richardom Matuzevichom o budućoj saradnji i aktivnostima na kineskom tržištu, imajuću u vidu najavu otvaranja još dve direktne avio linije između Beograda i gradova Šangaj i Guangdžou, što će višestruko povećati broj turista iz NR Kine.

Na sastankuje bilo reči o kandidaturi Beograda za veliki događaj u organizaciji WTCF, kao i o podršci promotivnom događaju koji TOB planira u Pekingu na jesen ove godine u saradnji sa Ambasadom RS u Kini.

Turisti iz NR Kine se godinama unazad nalaze na top 5 listi po broju dolazaka i ostvarenih noćenja u Beogradu, što ukazuje na značaj ovog tržišta za Beograd i Srbiju, kao i ogroman potencijal rasta.