"ČISTO & SIGURNO"- Dodela opreme i dezinfekcionog materijala

22. 04. 2021.

Jedna od najznačajnijih mera prevencije širenja KOVID-19 u turističkim objektima je primena neophodnih zdravstveno-bezbednosnih protokola u cilju sprečavanja širenja virusa. Sa ciljem da podrži teško pogođeni turistički sektor u pripremi za predstojeću sezonu, Evropska unija je kroz projekat “#EUzaTebe - za kulturno nasleđe i turizam” donirala Turističkoj organizaciji Beograda dezinfekcioni materijal i opremu.

Raspodeli donacije prisustvovao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda: „Još veću zahvalnost osećamo zbog činjenice da je Beograd prihvaćen kao važan deo kulturnog i istorijskog nasleđa Evrope. Oprema i dezinfekcioni materijali pomoći će nam da u skladu sa kampanjom „Čisto i sigurno“, dočekamo goste iz čitavog sveta, da u skladu sa situacijom organizujemo događaje i manifestacije i što pre se vratimo normalnosti, pa makar ona bila i „nova“. Konačno,  ova pomoć će nam omogućiti da se i sami Beograđani osećaju bezbednije u svom gradu“.

Higijenska oprema i materijal Turistička organizacija Beograda će rasporediti na objekte i ambijentalne celine koje najčešće posećuju turisti u Beogradu. Među njima su: Beogradska tvrđava, Narodni muzej, Muzej savremene umetnosti, Muzej Nikole Tesle, Muzej istorije Jugoslavije, Muzej tehnike, arheološko nalazište u Vinči, Hram Svetog Save, Ada Ciganlija, Avalski toranj, Biblioteka grada Beograda, zatim sportsko rekreativnim centri: Tašmajdan, hala ,,Aleksandar Nikolić“, Štark arena, hala sportova ,,Ranko Žeravica“, KSC Pinki, sportsko-rekreativni centri Vračar, Žarkovo i sportske hale u Mladenovcu i Lazarevcu.