BEOGRADSKA ZIMA 2021/22-UVEK BEOGRAD

15. 12. 2021.

 

I ove godine Beograd je pripremio raznovrsne besplatne programe i događaje kojima će obeležiti, predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

U okviru manifestacije BEOGRADSKA ZIMA kroz zabavne programe, od 10. decembra, pa sve do kraja februara, svi Beograđani i gosti Beograda, a pre svega sva deca, imaće priliku da ulepšaju praznične dane i osete novogodišnju čaroliju na najlepši način.

Ovo prepraznično vreme i novogodišnje uzbuđenje sve nas vraća u detinjstvo. BEOGRADSKA ZIMA pre svega misli na našu decu i sve koji se osećaju kao deca i donosi mnoštvo programa za decu i mnogo čarolije.

Od 10. decembra na TRGU BAJKI ispred Teatra Vuk i opštine Zvezdara svakodnevno će se izvoditi srpske narodne bajke, lutkarske predstave i radionice.

Već 13. decembra NOVOGODIŠNJI DEČIJI KARAVAN u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograda posetiće preko 25 gradskih i prigradskih opština i doneti muziku, dečije predstave i zabavu.

Na TRGU OTVORENOG SRCA na Trgu Republike 16. decembra posle velikog dečijeg karnevala u podne, održaće se DEČIJI NOVOGODIŠNJI KONCERT na kome će učestvovati: Tijana Dapčević, Ivana Peters, Leontina Vukomanović, Sergej Ćetković, Andrija Milošević, Predrag Vuković Peđolino, Hor DKCB, Hor Čarolija, Unca, unca bend.

U BEOIZLOGU na Trgu Republike biće postavljena svetlosna instalacija Monike Lang „Boje Beograda“.

Prvi put u okviru BEOGRADSKE ZIME jedna gradska opština osmislila je svoju, STAROGRADSKU ZIMU. Park vojvode Vuka biće mesto na kome će posetioci imati priliku da uživaju u brojnim kulturnim, edukativnim i zabavnim sadržajima, koncertima, predstavama, ali i u sjajnoj hrani, toplim i hladnim napicima i vrhunskoj muzici najvećih zvezda!

Na Trgu Republike od 25. decembra pa sve do kraja februara na VELIKOM KLIZALIŠTU svi koji Poslednji dani decembra doneće najveće uzbuđenje, kada se Beograd pretvara u veliki, praznični prostor zabave, dobrog provoda i muzike.

Na Trgu Nikole Pašića, 29. i 30. decembra održaće se pretpraznični koncerti u organizaciji CEBEF-a. Prve večeri će nastupiti: Električni orgazam, Kanda Kodža i Nebojša, Bjesovi i Let 3, a drugog dana koncert će otpočeti sa mlađim rok bendovima, a zatim nastupaju bosanski rege sastav Zoster i predstavnici alternativnog roka Artan Lili i Obojeni program.

LJubitelji klasične muzike moći će da dočekaju Novu godinu uz koncert „Otmeno“ u Kolarčevoj zadužbini 31. decembar 2021. od 19.00 do 00.15.

Gradski doček Nove godine ispred Narodne skupštine je naveći novogodišnji spektakl u našoj zemlji, a ove godine nastupiće Sara Jo, Jelena Karleuša i Marija Šerifović.

Sve umetnice su se odrekle honorara zbog situacije sa Korona virusom, sa željom da se svim Beograđanima i gostima Beograda pruži najatraktivniji novogodišnji program i da im se omogući da na bezbedan način proslave dolazak Nove 2022. godine na najvećem dočeku u gradu.

Tradicionalno, 1. januara u Svtogorskoj i Makedonskoj ulici tačno u podne počeće ULICA OTVORENOG SRCA

Kao i UVEK Beograđani će i ovog 1. januara tačno u podne proslaviti prvi dan Nove godine sa svojim dragim gostima i prijateljima, komšijama i sugrađanima na ULICI OTVORENOG SRCA u ulici koja ih poziva da svi zajedno u Novoj godini pomognu od srca onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Programi BEOGRADSKE ZIME učiniće i pokazaće da je Beograd UVEK mesto najbolje zabave, najboljeg dočeka, nezaboravnih trenutaka čarobne radosti i UVEK prava destinacija i prava tačka nekog novog početka.