Beograd predstavljen agencijama iz Azerbejdžana

30. 09. 2022.

Na međunarodnoj konferenciji Uzakrota travel samit koja je juče održana u Bakuu predstavljene su mogućnosti za putovanja i boravak u našoj zemlji brojnim turističkim agencijama, turoperatorima i predstavnicima turističke privrede Azerbejdžana i Turske.

Na konferenciji koja se već 12 godina održava u različitim gradovima sveta, Istanbulu, Londonu, Berlinu, Beogradu a sada i prvi put u Azerbejdžanu bilo je reči o novim trendovima u turizmu na globalnom planu, preferencama turista posle pandemije, predikcijama u turističkim kretanjima u Evropi kao i destinacijama u fokusu u narednom periodu.

Turistička organizacija Beograda je učestvovala na panelu koji se bavio temom novih načina privlačenja turista i promocije destinacija, i ovom prilikom predstavila Beograd i Srbiju kao potencijalnu destinaciju za turiste iz ove zemlje.

Autentični sadržaji, doživljaj lokalnog iskustva, različite aktivnosti tokom boravka, kultura, hrana i činjenica da je Beograd "grad koji ne spava" privukli su veliku pažnju agencija koje su u potrazi za novim destinacijama koje će ponuditi turistima u narednom periodu. 

"Poput Bakua, i Beograd je veliko iznenađenje turistima koji ga prvi put posećuju. Imajući u vidu sličnosti otomanskog nasleđa pa i naših mentaliteta i načina života, uvereni smo da će Beograd biti popularno otkriće, a takođe i polazna tačka za otkrivanje Balkana koji se u ovom delu sveta smatra egzotičnom destinacijom.", rekla je Jelena Stanković PR TOB.

Turisti iz Azerbejdžana važe za platežnije goste koji vole da putuju. U planu je organizacija studijskog putovanja za najveće turoperatore iz Azerbejdžana tokom kog će imati priliku da se detaljnije upoznaju sa ponudom naše zemlje.