BEOGRAD NA DRUGOM MESTU U KATEGORIJI ZA NAJBOLJU DESTINACIJU

08. 02. 2021.

Na nedavno održanom takmičenju za "Najbolje u turizmu" koje organizuje poznati brend Uzakrota, Beograd se našao na drugom mestu u kategoriji za najbolju turističku destinaciju. Najviše glasova u ovoj kategoriji dobio je turski grad Izmir, dok se na trećem mestu, posle Beograda nalazi NJujork.
"Činjenica da je Beograd, po izboru onih koji su glasali na portalu "Uzakrota" u kategoriji vodećih svetskih gradova - turističkih destinacija na drugom mestu, odmah iza Izmira u Turskoj, ali ispred NJujorka, govori da gledano na naš region, ili još šire, na Evropu, Beograd ima veliki ugled i značaj kao jedan od lidera za takozvani kratki gradski odmor." izjavio je ovim povodom Miodrag Popovic, direktor Turističke organizacije Beograda.
"Naš glavni grad i Srbija su pokazali da u doba svetske krize izazvane pandemijom, ozbiljnost i spremnost da se poštuju mere za sprečavanje zaraze ali i trenutni proces imunizacije stanovništva, ulivaju poverenje kod potencijalnih gostiju Beograda i Srbije. Naravno, naše promotivne aktivnosti dovele su do toga da se o tome dovoljno zna, ali i da se Beograd prikaze kao dinamičan i primamljiv grad sa atrakcijama, sadržajima i ambijentalnim celinama koje može da ponudi čak i u doba korone." dodao je Popović.
Zvanično saopštenje i lista pobednika u svim kategorijama su na linku:

https://www.uzakrota.com/the-winners-of-the-uzakrota-global-travel-awards-have-been-announced/?fbclid=IwAR1Amtw2mJ1tu1nTMuHJolZe58PkT9voBPOZJU52BIOY0e4PK7gazYlzDE4