„BEOGRAD JE DESTINACIJA AUTENTIČNIH DOŽIVLJAJA“

28. 11. 2023.

Kao turistička destinacija, Beograd se fokusira na kreiranje autentičnih doživljaja kroz koje se najbolje upoznaje lokalna kultura grada.“, rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda obraćajući se na panelu o najnovijim trendovima i preferencama turista na konferenciji u Istanbulu.

„Beograd je grad u kom se na istom mestu mogu doživeti važne istorijske lokacije zajedno sa lokalnim običajima. Turisti koji dolaze u našu prestonicu žele da dožive jedinstveno iskustvo, a Beograd upravo to turistima nudi.“, rekao je Popović.

Međunarodna konferencija Uzakrota Travel Summit jedno je od najvažnijih mesta okupljanja profesionalaca iz oblasti turizma na globalnom planu, koje se tokom godine održava u brojnim gradovima Evrope i sveta, uključujući i Beograd. Centralni događaj je u Istanbulu, na kom tradicionalno učestvuje Turistička organizacija Beograda, kao dugogodišnji partner.

Ujedno sa celodnevnim panelima na kom najveći turoperateri, aviokompanije, destinacije i agencije dele svoje stavove i iskustva o aktuelnostima i kretanjima u turizmu, događaj obuhvata i sajamski i poslovni deo na kom učestvuje hiljade poslovnih posetilaca iz sveta.

Pored mnogobrojnih sastanaka sa turoperaterima iz raznih zemalja, Turistička organizacija Beograda je imala razgovore sa predstavnicima najvećeg turoperatora iz Azerbejdžana, Pasha Travel,  sa kojim je dogovoreno studijsko putovanje početkom naredne godine.

„U pitanju je inicijativa za uspostavljanje novog turističkog tržišta, izuzetno perspektivnog za Beograd. Nadamo se da će se uskoro steći svi neophodni preduslovi kako bismo turiste iz ove zemlje mogli da ugostimo u Beogradu.“, rekao je Miodrag Popović.