SVEČANO OTVARANJE SEZONE U SKADARLIJI

06. jun 2020.

U subotu, 6. juna, Turistička organizacija Beograda će tradicionalno obeležiti početak turističke sezone u Skadarliji podizanjem skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine pripala je glumici Radi Đuričin.

Program počinje u 12 časova, a vodiće ga glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića na Platou ispred Skadarlijske česme.

Muzičke numere izvešće Merima NJegomir, vokalne solistkinje Radio Beograda i RTS-a, Vesna Dimić i Biljana Petković, kao i naši poznati glumci Milan Milosavljević, Vjera Mujović i LJiljana Jakšić, u pratnji Skadarlijskog orkestra.

Skadarlijski dobošar Bojan Hlišć govoriće „Kodeks o ponašanju u Skadarliji“, dok će Umetnički centar „Talija“ odigrati Građansko kolo.

Scenario događaja:

11.45 Okupljanje učesnika

12.00 Početak programa, voditelj Milan Milosavljević

12.05 Obraćanje Miodraga Popovića, direktora Turističke organizacije Beograda

12.10 Muzička numera u izvođenju Merime NJegomir

12.15 Obraćanje glumice Vjere Mujović, predsednika Udruženja ljubitelja Skadarlije

12.20 Muzička numera u izvođenju Vesne Dimić i Biljane Petković

12.25 Dobošar čita „Kodeks o ponašanju u Skadarliji“

12.30 Nastup glumice LJiljane Jakšić

12.35 Muzička numera u izvođenju naših pevača i glumaca

12.40 Podizanje Skadarlijske zastave – Rada Đuručin

12.45 Nastup Umetničkog centra „Talija“

***

Početkom prošlog veka, u Skadarliji je prema recepturi starih majstora pripremana čuvena skadarlijska klekovača, od koje će kasnije nastati glavni sastojak beogradskog koktela „Kleka i soda“. Danas, ova poznata rakija se pravi pod novim ruhom i imenom „Juniper“, liker od kleke, koji će ovom prilikom biti poslužen novinarima u skadarlijskom „Red baru“.