KONCERT KAMERNOG ANSAMBLA „DUO PERFETTO”

30. nov 2020.

Koncert kamernog ansambla „Duo perfetto”, koji čine Vesna Jansens, violinistkinja, i Dušan Stojanović, violončelista, zainteresovani građani će biti u prilici da prate uživo na ju-tjub kanalu i društvenim mrežama Istorijskog muzeja Srbije.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Na programu su dela kompozitora Ludviga van Betovena, Smiljane Vlajić i potpuri popularnih minijatura Johana Bramsa, Astora Pjacole, DŽordža Geršvina, Skota Joplina i Frica Krajslera, a osobenost ovog koncerta, kao i narednih planiranih do kraja godine (9. i 23. decembar), je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom KOVID-19, Istorijski muzej Srbije će u narednom periodu aktivnosti prevashodno usmeriti na organizovanje besplatnih lajvstrim sadržaja kao što su koncerti, predavanja i virtuelne ture kroz izložbe.